Erica Lundgren, vd för OK Västerbotten, prisades som Årets vd på Umeågalan.

VD-Olov: “Klokt att belöna modernt ledarskap”

Erica Lundgren på OK Västerbotten och Peter Renkel från Konftel är två moderna, lyhörda ledare som villigt delar med sig av sin kunskap. I år prisades de på Umeågalan, och vi som samarbetspartner gläds lite extra för dem, skriver vår vd Olov Hjärtström Baudin.

Umeågalan är en näringslivsgala som hyllar företag och människor som har utfört något bra under det gångna året. Extra kul var det i år eftersom två verkställande direktörer vi samarbetar med prisades.

Först ut var Peter Renkel från Konftel, som belönades med Årets huvudpartnerpris för sitt visionära affärsmannaskap. Peter Renkel inspirerar genom att villigt dela med sig av sin kunskap och gedigna erfarenhet av att driva ett framgångsrikt exportföretag, via styrelser och liknande uppdrag.

Ledarskap med mod

Den andra förebilden är Erica Lundgren, vd för OK Västerbotten, som mottog den prestigefyllda utmärkelsen Årets vd. Detta för att hon är en tydlig ledare som åstadkommer förändringar, strävar efter hållbarhet och har för vana att lyfta fram sina medarbetare. Vi har arbetat nära Erica sedan hon kom till OK Västerbotten och hon har tagit organisationen med på en förnyelseresa, som är långt ifrån över. OK Västerbotten driver Västerbottens samtliga OKQ8-stationer och verkar i en bransch som befinner sig mitt i en spännande framtidsomställning.

Det mest glädjande är att vi i och med dessa priser uppmärksammar och belönar ledarskap med mod. Ledare som vågar lyssna, ta in medarbetarnas och omvärldens synpunkter, och erkänner att de inte vet allt. Både Peter och Erica har förstått att såväl medarbetare som partners kan och bör bidra för att beslutsfattandet ska leda organisationen framåt.

Peter Renkel, vd för Konftel, mottog Årets huvudpartnerpris på Umeågalan 2019.

Peter Renkel, vd för Konftel, mottog Årets huvudpartnerpris på Umeågalan 2019.

Viktiga för Umeås utveckling

Vi ser också två moderna ledare som sprider sin kunskap. Både av erfarenheter i styrelser, men också av det mer jordnära slaget, i det dagliga arbetet. Jag är själv relativt ny i min roll som vd för Punkt PR och betraktar båda dessa personer som föredömen.

Det är jag knappast ensam om.

Så tack Peter och Erica för allt viktigt ni gör för Umeås utveckling, och tack för att vi får arbeta och utvecklas tillsammans med er. Tack även till Umeågalans jurygrupper för att ni belönar det moderna och lyhörda ledarskap som Peter och Erica står för.

– Olov Hjärtström Baudin, vd