Punkt PR distansmöte praktik

Säg hej till vår praktikant Elina – så löser du praktiken på distans

Praktik i coronatider? Det går! Säg hej till vår praktikant Elina.
Förutom att bidra med ett piggt perspektiv hjälper hon oss också att utvecklas som praktikplats i denna speciella tid. Här är hennes och våra bästa tips.

Elina Andersson praktikant på Punkt PR

Uppvuxen i Kungsbacka, Umeåbo sedan augusti 2019. Elina Andersson läser just nu masterprogrammet i marknadsföring vid Umeå universitet, efter att ha tagit examen i företagsekonomi med inriktning marknadsföring vid Handelshögskolan i Göteborg i juni förra året.

Den senaste terminen har hon läst om kreativa processer i en kurs på Designhögskolan i Umeå. Elina vill gärna jobba kreativt snarare än med siffrorna i ekonomins värld.

– Det är så spännande att se effekten av någonting, när det skapas en hype eller stora reaktioner, medan annat knappt uppmärksammas alls. Mekanismerna bakom vad som blir omtalat är så intressanta. Jag vill gärna vara den som kommer med idéer och strategier, berättar hon.

 

Varför ville du göra praktik på Punkt PR?

– Punkt PR sticker ut. Ni jobbar internationellt med stora kunder och har varit med i tävlingar, och har stor erfarenhet. Det tror jag är viktigt när man gör praktik. Syftet är ju att få inblick i den här branschen, och att arbeta med personer med gedigen erfarenhet och expertis är oerhört lärorikt.

Det är en speciell tid att göra praktik just nu, och många har förlorat sina praktikplatser i spåren av coronakrisen. På Punkt PR ser vi det som ett ypperligt tillfälle att faktiskt ge en unik inblick i arbetet på PR-byrå i riktigt skarpt läge.

– Punkt PR jobbar ju med kriskommunikation och det är spännande att få vara med och se hur ni jobbar med frågan, säger Elina.

 

Praktik i praktiken – med riktiga arbetsuppgifter

Den första praktiktiden har lösts med en kombination av att delta vid kundmöten och utföra distansarbete. Givetvis jobbar ingen som uppvisar förkylningssymtom eller känner obehag kring smittorisk på kontoret.

Trots att det vid skrivande stund endast gått ett par veckor har hon redan fått några tuffa nötter att knäcka.

– Jag är superglad att få göra praktiken i denna speciella tid, få hänga med riktiga proffs och se hur de jobbar. Det här känns som den introduktion i arbetslivet och branschen som jag verkligen vill ha, säger Elina.

 

Se ditt arbetsgivaransvar

Funderar du på att ta emot en praktikant just nu? Här är våra bästa tips:

 

  • Undvik att se det som en belastning. Det är snarare en unik möjlighet för en ny person i branschen att lära sig.
  • Arbeta på distans. Studenter är vana vid att arbeta hemifrån och de flesta har tekniken och kunnandet på plats redan.
  • Var anpassningsbar. Känn in din praktikant och våga ge riktiga arbetsuppgifter där personen har chans att verkligen tänka till och utvecklas – och bidra till er verksamhet.
  • Se ansvaret. Alla som har haft en stimulerande praktiktid vet hur värdefull den varit för att göra entré i arbetslivet. Arbetsgivare som skapar goda praktikplatser hjälper i förlängningen branschen att få en fin återväxt inför framtiden.

 

PS. Vill du ha hjälp med att utveckla ditt arbetsgivarvarumärke och attrahera rätt kompetens? Hör av dig till någon av våra experter så berättar vi mer om hur vi kan hjälpa till.

Tags: