Jakob Mjöbring Erica Dahlgren Åse Thelander Podcast

Podcast-Erica och nya samarbeten

Tillsammans med välrenommerade Erica Dahlgren, journalist och podcastproducent, har vi startat upp ett nytt samarbete. Podcasts är det media som växt mest under de senaste två åren. Undersökningar visar att över 70 procent av de som lyssnar gör det för att lära sig något nytt. Rätt utfört har podcast därför en enorm potential för många företag. 

Med Ericas hjälp kan vi nu ge ett ännu bättre stöd och hjälpa våra kunder att skapa träffsäkert och välproducerat ljudinnehåll.

 

Podcast-Erica, en resurs att räkna med

Erica Dahlgren har lång erfarenhet av radioproduktion och stor vana att med ljud skapa ett intresse hos en lyssnare. Hon gör till exempel ”En underbar pod” tillsammans med Clara “Underbara Clara” Lidström. En podcast som röstades fram till final i Svenska podcastpriset, både som Årets nykomling och i kategorin Samhälle och kultur.

“För att en podcast ska bli intressant krävs det såväl ett tydligt koncept som ett aktivt redaktionellt arbete, men även kunskap och erfarenhet av att skapa med ljud. Det ska bli spännande att kombinera Punkt PR:s expertis kring idé och strategi med min långa erfarenhet från radio- och poddproduktion.” – Erica Dahlgren

 

Ny kontaktyta för företag

Podcastens unika förmåga att underhålla oss när vi har händerna fulla i kombination med dess ökande tillgänglighet har skapat helt nya kontaktytor för företag. En undersökning* visar att över 60 procent av de tillfrågade poddlyssnarna besökte poddens webbplats eller blogg i samband med lyssningen. Hela 89 procent återberättar ofta eller ibland det de hört om i podden.

En stor utmaning för företag i dag är att hitta ytor att möta kunder och samarbetspartners på, eller för den delen de egna medarbetarna. Det finns oftast allt för många distraktioner. Podcasten är en unik sådan yta. Rätt utfört kan en utan avbrott berätta sin historia rakt in i öronen på en uppmärksam lyssnare.

Vem vill inte göra det?

 

Boka en träff om podcast

Under hösten kommer vi anordna en föreläsning om podcast och ljudmedier. Det kommer finnas ett begränsat antal platser men vi lovar återkomma så fort vi har ett datum.

Vill du inte vänta till dess för att få veta mer ska du vända dig till Jakob Mjöbring, så bjuder han på kaffe och berättar mer.

*siffrorna är hämtade från en undersökning som utfördes i samband med Svenska Podcastpriset 2016: http://podcastpriset.daytona.se/podcastvanor

Tags: