Gröngul kompis, ett projekt från Björköven

Vi och Björklöven är nominerade till EM i PR

Jubel och fanfarer! Vi och Björklöven är nominerade till prestigefyllda European Excellence Awards, EM för PR, med projektet Grönkul kompis.
– Det är en kund och ett projekt som våra hjärtan klappar oerhört starkt för, säger vår vd Olov Hjärtström Baudin. 

Det är inte utan en stor dos stolthet som vi berättar att vi för andra gången är nominerade till European Excellence Awards tillsammans med Björklöven. Nomineringen gäller projektet Gröngul kompis, som är en fortsättning på värdegrundskampanjen De rätta färgerna. Syftet med projektet är att utveckla kulturen i Björklöven för att få fler att känna sig välkomna i och kring föreningen. Ett arbete som i förlängningen ska bidra till ett mer inkluderande samhälle.

Med Gröngul kompis har inget lämnats åt slumpen. Tillsammans med klubben har vi arbetat med en tydlig plan och riktning som hållits hela vägen. Ett långsiktigt arbete som baserat på ett gediget varumärkesarbete.

“Vi är väldigt stolta över projektet och det arbete som gjorts. Att vi får den här nomineringen känns både roligt och motiverande.” – Olov Hjärtström Baudin

 

I tuff konkurrens

I samma kategori, Sports & Lifestyle, är tunga varumärken som Adidas (som arbetat med svenska Jung), Vodafone, och Proctor & Gamble nominerade. Att ett lokalt projekt som Gröngul kompis är med och slåss om titeln mot företag som dessa är i sig en seger.

– Från egen erfarenhet av att ha suttit med i en internationell tävlingsjury vet jag hur svårt det är att bli nominerad. Det handlar om att ta sig igenom ett nålsöga och att kunna presentera ett case som är starkare än hundratals andra, säger Olov Hjärtström Baudin.

Projektet hade inte varit möjligt utan alla våra förträffliga samarbetspartners. Givetvis hela Björklöven-gänget, med tidigare vd Joakim Gustafsson och nuvarande vd Anders Blomberg inte minst. On the Mind och John Jansson för att de delat med sig. Tack också till Darren Packman för ovärderlig språkbehandling, Soja för arbete med filmerna samt Mikael Kassman och Johan Löf för bildmaterialet.

När vi var nominerade till European Excellence Awards 2016, slutade det i en seger. Årets tävling avgörs den 29 novmber, håll gärna en tumme för oss!

 

Vad är Gröngul kompis?