Olov Hjärtström Baudin blir vd

Punkt PR:s byråledare Olov Hjärtström Baudin blir vd Olov Hjärtström Baudin.
– Olov är en erfaren och omtyckt ledare och det är en ära att lämna över det vd-skap jag haft i tio år till honom.

Det berättar Sofia Westerlund, vår grundare och tidigare vd, i ett pressmeddelande.

Bytte journalistiken mot byråvärlden

Olov Hjärtström Baudin har en bakgrund som journalist och har bland annat arbetat för TV4, Folkbladet Västerbotten, Kvällsposten och Västerbottens-Kuriren. 2007 bytte han till kommunikationsbranschen och har sedan dess haft operativa och strategiska roller på byråer i Umeå och Skellefteå.

2015 anslöt han till oss på Punkt PR som kundägare, strateg och delägare (tillsammans med Sofia Westerlund och Mattias Önell, genom koncernbolaget). Han har tidigare agerat tillförodnad vd så rollen är honom inte obekant. På frågan om hur han ser på Punkt PR:s framtid svarar han:

– Vi har en spännande tid framför oss. Det är inspirerande att arbeta med kunder som har ambitionen att bli bättre versioner av sig själva, samtidigt som vi bidrar till att sätta Umeå och Västerbotten på kartan.

Sätter affärsutveckling och ledarskap i fokus

Sofia grundade Punkt PR 2009. Under hennes ledarskap har tillväxen varit god och företaget har utvecklats positivt. Punkt PR har även prisats vid ett flertal tillfällen – så som Stora PR-priset (2012), Gyllene hjulet (2013) och European Excellence Awards (2016).

Vi är glada att Sofia blir kvar som delägare i Punkt PR och som strateg på halvtid. Den andra halvan av sin tid kommer hon att ägna åt affärsutveckling i koncernbolaget, som även inrymmer våra systerbyråer Heja!, Huxflux och Halleluja. Sofia berättar:

– Jag vill ta ett ännu större grepp kring ledarskap och affärsutveckling och dyka ännu djupare in i våra strategiarbeten.

Ett starkt år för Punkt PR

Vi har haft den stora glädjen att välkomna flera nya kunder under året. Däribland Blå Huset, Konftel, Riksteatern, Umeå universitet Holding AB och Skogstekniska klustret. Den senaste tiden har vi också stärkt relationerna med det globala PR-nätverket Globalcom PR Network. Relationen skapar  ytterligare internationella möjligheter för oss och våra kunder.

Nu ser vi alla fram emot en riktigt härlig höst tillsammans!

Vill du veta mer om oss – eller komma i kontakt med vår nya vd – hittar du kontaktuppgifter till hela gänget här. 

På bild: Sofia Westerlund och Olov Hjärtström Baudin. Fotograf: Andreas Nilsson.
Tags: