Rapport från GlobalComs årsmöte

Jakob var nyligen på Mallorca för den årliga träffen med det globala PR-nätverket GlobalCom där Punkt PR ingår. GlobalCom består av ägarledda byråer och omfattar i dag 70 byråer i alla världsdelar. Poängen med nätverket är att vi dels ska kunna bli en större gemensam (och global) partner för större organisationer och företag, men även för att snabbt kunna bistå våra befintliga kunder då de ska in på nya marknader. Vi har även dragit igång en nordisk hub för att skapa möjligheter att enklare hitta samverkan mellan oss nordiska byråer. För den som vill läsa djupare rekommenderas Jakobs rapport på Resumé från mötet.

Detta tar Jakob med sig från PR-nätverkets årsmöte:
  • I dag spelar det inte någon roll om du sitter i USA, UK eller Umeå – vi står alla inför exakt samma utmaningar.
  • Snabbväxande ekonomier i Asien, som Myanmar/Burma, betraktar Facebook som internet.
  • Det råder en hyfsad optimism i PR-branschen runt om i världen. Många vittnar om att deras kunder ser PR som räddningen ut ur reklamtrötthets-träsket.
  • Värderingsdriven PR vinner mark. I dessa tider av politisk oro tar företagen över stafettpinnen för moral och etik.
  • Sverige väcker fortfarande avund runt om i världen för den kreativitet som kommer från svenska byråer.

Du hittar alltså hela Jakobs rapport på Resumés blogg med rubriken: “PR-världen är rund”. Nedan kan du njuta av lite bilder från ett Mallorca i juniskrud som gjorde kvarvarande på kontoret gröna av avund. Även om ett ömsom nollgradigt Umeå såklart också hade sin charm.

Genom oss kan du få hjälp att hitta en trygg och pålitlig PR-partner på alla kontinenter i världen – kontakta Jakob eller Sofia, så berättar de mer.

En av GlobalComs medlemmar berättar om trender som påverkar framtidens PR Utsikt från en av Mallorcas höjder.PR-utmaningar på den asiatiska marknadenUtsikt över en solig Mallorca-bukt   Sandstranden i skymning

Ett samlat gäng ur PR-nätverket Kvällsvy över vattnet Fem medlemmar ur nätverket vid fotografering

Via oss på Punkt PR kan du nå pålitliga PR-byråer över hela världen – genom en kontakt. Ganska coolt om du frågar oss. Kontakta Jakob eller Sofia, så berättar de mer.