Baudin tar plats i en av Europas vassaste juryer

Vår vd och strateg, Olov Hjärtström Baudin, tar plats i juryn för en av de mest prestigefyllda tävlingarna i Europa: Sabre Awards. En tävling som varje år lockar tusentals bidrag. I juryn ingår 50 kommunikationsexperter från hela Europa och de ska tillsammans bedöma fjolårets vassaste PR-insatser.
– Hur kul som helst, så klart. Det lär bli svettigt men jag ser fram emot utmaningen, säger Baudin.

Vi har själva varit nominerade till Sabre Awards fyra gånger och har ett silver från 2018 som främsta merit i den tävlingen. Då tillsammans med OK Västerbotten och kampanjen ”Tillsammans är bäst”. Med dessa bedrifter i bagaget har nu Baudin valts in i årets jury.

– Framför allt är det här ett fantastiskt tillfälle att lära av andra. Att studera bidragen i detalj och sedan resonera kring tillvägagångssätt, kreativitet och resultat tillsammans med branschens allra främsta. Det ger oss möjlighet att bli ännu vassare och att knyta värdefulla internationella kontakter, säger han.

Hög kvalitet

I juryn finns experter från både byråer och företag från hela Europa, bland de sistnämnda märks bland annat ABB, O2, Renault, Salesforce och Vodafone.

Sabre Awards juryordförande sedan 30 år tillbaka, Paul Holmes, värdesätter juryn.
– Kvaliteten på våra jurymedlemmar är det som skiljer Sabre Awards från andra tävlingar. Vi är tacksamma för att så många seniora kommunikationsexperter är villiga att lägga ner det hårda arbete som krävs av en jurymedlem.

Juryträff i London

Under februari och mars går respektive jurymedlem igenom ett hundratal bidrag, som sedan vägs samman med övriga medlemmars bedömning och sammanställs. I slutet av mars väntar juryöverläggningar i London, där vinnarna i respektive kategori ska utses. Pristagarna offentliggörs sedan i samband med gala i maj.

– Det är tufft och det ställs höga krav, men det är ett drömjobb. Jag ser fram emot att sätta tänderna i bidragen, säger Olov, som kommer att premiera bidrag som skapar effekt och gör nytta för samhället.

– Klimat-, jämställdhets och mångfaldsfrågor ligger ju nära oss på Punkt PR, så det är naturligt att jag har med mig de ögonen även när jag går igenom bidragen.

Läs gärna vårt blogginlägg om varför vi tävlar:
https://www.punktpr.se/darfor-tavlar-vi-i-pr-tavlingar-eyes-on-the-prize/